Techniekles op de basisschool komt er aan!

Breda ontwikkelt Junior Techniek College

Kinderen komen meestal pas in het voortgezet onderwijs in aanraking met techniek. Het is al langer bekend dat naast een betere verbinding tussen basis- en voortgezet onderwijs, ook het vmbo en mbo nauwer moet gaan samenwerken om techniekonderwijs beter aan te bieden.

In Breda is nu de Strategische Onderwijsagenda opgesteld waarvan de ontwikkeling van een zogenoemd Junior Techniek College een onderdeel is. Daarin staat beschreven op welke punten het onderwijs in Breda zich de komende vier jaar op wil focussen. Het is daarvoor nodig dat scholen lokalen hebben die geschikt zijn voor techniekonderwijs. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad aldaar.

Ontdekstation013 in Tilburg
In Tilburg biedt het Ontdekstation013 klassen de mogelijkheid leerlingen techniek te laten proeven. Er worden voor kinderen van 4 tot 14 jaar allerlei creatieve workshops georganiseerd; zij kunnen zo ontdekken waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden.
Daarnaast worden allerlei opties geboden voor scholen van voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Vanzelfsprekend kunnen er ook bedrijven terecht.
Het is een multifunctionele ruimte.

Techniek is een belangrijke pijler, omdat die sector de komende jaren schreeuwt om meer personeel.

Lees hier het artikel in BD.

Share This