Shapelab bedrijf van de maand december!

Shapelab, opgericht door Ton van Helden, is gevestigd op het voormalig Voltterrein in de Groenstraat in Tilburg. Het bedrijf krijgt de prijs omdat deze onbekende parel in de stad een ongekend vakmanschap laat zien wat heeft geleid tot internationale faam. Ze gebruiken moderne technieken waaronder 3d printing om levensechte kunst te maken.

Op 11 december reikte wethouder Berend de Vries (economie) de prijs uit. “We zijn trots op het vakmanschap in onze gemeente en Shapelab is hier een uitstekend voorbeeld van. Door stagiaires van de Rooi Pannen op te leiden geven ze de technieken weer door aan een jongere generatie. Shapelab verwezenlijkt grote openbare projecten op internationaal niveau waarmee ze ook een topambassadeur zijn voor Tilburg.”

Wereldwijd bekend
Met hun design, shaping en moulding kwaliteiten voeren ze wereldwijd opdrachten uit voor Artis, Burgers Zoo, Sealife, grotere pretparkindustrie, openbare aquaria en dierentuinen op internationaal niveau. Klanten komen van heinde en verre naar Tilburg. Want ze staan bekend om maatwerk en ambachtelijke kwaliteit. Ton: “Wij hanteren nog graag de oude kwaliteitsnormen en leveren museumkwaliteit. Tegenwoordig werk ik ook regelmatig voor kunstenaars. We vullen elkaar aan.” Zijn vrouw Esther, woordvoerder en administratieve kracht het bedrijf: “The sky is the limit. Het komt niet voor dat iets niet kan, kan niet bestaat niet.

Promotie Techniek Midden-Brabant feliciteert Shapelab!

Lees verder op makeitintilburg.nl >

Share This