Samen een technohub starten doe je zo!

Kennis uitwisselen en innovaties delen
Hoe zorg je dat medewerkers de laatste technologische innovaties ‘in de vingers’ krijgen? Dat kan door samen een technohub op te zetten in je eigen regio: een leer- en innovatieplek waar bedrijven en onderwijs op een nieuwe manier kennis uitwisselen en technologische innovaties delen. Zo blijven werkenden bij in hun vak.

Wat is een technohub?
In een technohub werken onderwijs en bedrijfsleven in een regionale publiek-private samenwerking (PPS) aan kennisuitwisseling op het gebied van technologische innovaties. De hub is een inspirerende plek waar medewerkers bijblijven in hun vak. Je leert niet in een traditionele schoolopzet, maar op nieuwe en hybride manieren die nauw aansluiten bij de actuele beroepspraktijk. Een technohub maakt innovaties regionaal toegankelijk, zodat werkenden zich een leven lang kunnen ontwikkelen.

Vraag ondersteuning aan bij A&O METALEKTRO
A&O Metalektro biedt hiervoor kansen. Het gaat om een subsidie om een plan uit te werken en maak je bijvoorbeeld medewerkers van bedrijven vrij of huur je een projectleider in.  Daarnaast is er een mogelijkheid van een subsidie die het mogelijk maakt dit plan uit te voeren door het opstarten van een hub of om projecten binnen een al bestaande technohub.
Lees hier meer over deze  twee subsidies om technohubs te stimuleren. Je vindt er meer informatie én de aanmeldformulieren voor beide subsidies.

Share This