ROC studenten met hagelslag aan de slag

Ontwikkeling Hagelslag vulmachine

ROC studenten 2e en 3e jaar mechatronica, elektrotechniek en metaalbewerking gaan met Delicia en Hoppenbrouwers samenwerken om een hagelslag-vulmachine te maken. Het moet een machine worden die mini hagelslag pakjes gaat vullen. Hierbij staat procestechniek centraal en worden de studenten meegenomen in de diverse fases. Daarvoor gingen zij dan ook op bezoek bij Delicia en maakten zij in de praktjk kennis met het hele productielijn. Op 13 februari was er een fantastische kick-off bij bedrijf Hoppenbrouwers. Uiteindelijk zal de machine in Ontdekstation013 komen te staan.

Workshops
Als de vulmachine zijn definitieve plek heeft gekregen in het Ontdekstation013 worden er workshops aangeboden. Het doel van de workshop is bezoekers aan de slag te laten gaan met het ontwerpen van een verpakking, deze te realisren én dan nog te vullen ook.

Amarant
Deze zorgverlener met een locatie naast het Ontdekstation013 heeft na plaatsing van de vulmachine ook de mogelijkheid dit in te passen als onderdeel in hun leertrajecten. Amarant draagt bij aan het welzijn en geluk van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. Deelnemen aan dit project kan deze jongeren dichter naar de arbeidsmarkt brengen.

Delicia, expert in chocolade en decoratie
Make Life Delicious. “Flexibiliteit, transparantie en betrokkenheid zijn in onze ogen de voorwaarden voor succes en het opbouwen van ware partnerships.” De focus op innovatie en groei wordt vertaald naar verrassende productconcepten die samen met klanten ontwikkeld wordt.

Hoppenbrouwers: de kracht zit in onze mensen
Hun missie is de beste partner te zijn voor medewerkers, klanten en scholen. Medewerkers staan daarbij op nummer één. En daarom is plezier op het werk net zo belangrijk als klanttevredenheid. De mens staat centraal, weliswaar technisch georganiseerd.

Share This