ROC koopt Cessna voor studenten

Het ROC kocht onlangs een Cessna 7-persoons zakenjet en telde daar 175.000 euro voor neer. Een flink bedrag dat wel direct ten goede komt aan het onderwijs. De Cessna is lesmateriaal. Voor de leerlingen is dat fantastisch! De F16 die er nu nog staat en waaraan de leerlingen konden sleutelen, is inmiddels helemaal op. Hele jaargangen studenten hebben zich er op uitgeleefd.
Deze F16 kreeg het ROC van Defentie, waarmee al ruim 20 jaar wordt samengewerkt. Zij spelen een belangrijke rol bv bij het vliegtuigmonteren. De Cessna, die nu nog in Berlijn staat, kan onder spanning (electriek) en krachtdruk worden gezet. Hij werkt dus, de lampen kunnen aan bv.

Foto: Christian Herzog treedt op namens de verkoper, Robbert van Og, die de sleutels aanneemt, is docent-lvt bij het ROC.

Er wordt op dit moment ook samengewerkt met Gate 2. Daar staat ook materiaal van de luchtmacht; men kan er werken met composieten. Dus maken en repareren. Gate2 Campus is één van de twaalf “echte” campussen in opstartfase in Nederland. Gelegen op Aeroparc Gilze-Rijen, is Gate2 Campus de ontmoetingsplaats van bedrijven op het gebied van slimme industrie, simulatie, sensoring, 3D printen, luchtvaart, industrieel onderhoud en high tech systemen.
Meer informatie >

In Nederland wordt op 5 plaatsen de opleiding Vliegtuigtechniek gegeven. Naast Tilburg is dat in Zwolle, Hoofddorp, Hoogerheide en Maastricht. Het is een vierjarige opleiding MBO niveau 3-4. In Tilburg volgen ongeveer 200 studenten deze opleiding.

Share This