Praktijkschool Techniek opent 9e vestiging

Locatie Rosmalen krijgt praktijkschool

Hoppenbrouwers Techniek zal de negende praktijkschool openen in september. De vestiging in Rosmalen, vorig jaar ontstaan na de integratie van Piels Technische Installaties en Baderie Piels, biedt vanaf dan plaats aan acht nieuwe bbl-leerlingen (beroepsbegeleidende leerweg) werktuigbouwkunde.

De technische dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroming van onderaf. Henny de Haas is het grote voorbeeld bij Hoppenbrouwers Techniek; hij klom op van monteur naar directeur. Het bedrijf wil potentiële medewerkers graag vroegtijdig aan zich binden. En dus doet het zijn best om zichtbaar te zijn. Via gastlessen en open dagen op school, bedrijfsbezoeken, (snuffel-) stages en de praktijkscholen. Met 1250 medewerkers verdeeld over twaalf vestigingen in onder meer Heesch, Udenhout en Kaatsheuvel is Hoppenbrouwers een grote kracht. De technisch dienstverlener wil nu in vijf jaar tijd groeien naar 2500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland. Dat betekent een verdubbeling.

Praktijkschool

Bakermat Udenhout was in de vroege jaren 2000 de eerste vestiging waar Hoppenbrouwers Techniek een praktijkschool inrichtte. Op dit moment zijn daar tachtig leerlingen actief. Eén dag per week naar school, de rest van de tijd meedraaien op de bouw en op woensdagavond naar de praktijkschool van het bedrijf. Het is een traject van twee jaar. “Het voelt meer als werk dan als school.” vertelt Cas van Amerom (17). De eerstejaars student werktuigbouwkunde aan het Koning Willem 1 College (KW1C) in Den Bosch doet werkervaring op in Heesch.

Bron: Brabant Dagblad, editie Tilburg, van 13 mei 2020.

Share This