Podium voor ‘tech-heldinnen’ VROUWEN IN TECHNIEK SYMPOSIUM

Symposium Female Tech Heroes

Er zijn nog altijd weinig vrouwen werkzaam in de hightech. Daarom houdt de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) op 21 mei het symposium Female Tech Heroes, voor en door techvrouwen. Slechts drie op de tien op de High Tech Campus Eindhoven is vrouw. Zij kunnen anderen inspireren, dat is het idee achter een symposium.

De man-vrouwverdeling op de HTCE? Grofweg 70-30. Het blijft een schatting van Ingelou Stol en Hilde de Vocht, organisatoren namens HTCE van Female Tech Heroes. Dat is een vervolg op het vorig jaar gehouden Women in Tech evenement. Dit jaar tijdens de Dutch Technology Week wordt het conferentiecentrum op de Strip op de campus een dag gedomineerd door vrouwen.

Stol:”Dat er te weinig vrouwen in tech zijn, dat is een erkend probleem. Maar we willen dit positief aanvliegen. We brengen vrouwen samen die elkaar inspireren en we willen andere vrouwen laten zien hoe vet tech is, wat je allemaal kunt doen.” De vrouwen die al werkzaam zijn in de techbusiness weten elkaar volgens De Vocht in kleinere samenstellingen al te vinden. De Vocht:”Binnen veel bedrijven, zoals Philips, ASML, Thermo Fisher, zijn er enthousiaste vrouwen die eigen bijeenkomsten houden. Maar ook zij zouden graag met anderen in contact komen. Wij fungeren als schakel om deze vrouwen bij elkaar te brengen. Het mooiste zou zijn als dit symposium over vijf jaar niet meer nodig is.”

Foto: Thinkstock

Bron: Brabants Dagblad: door LIZETTE VAN NEER

Share This