Nog meer logistieke bedrijvigheid in Tilburg

Logistiek op locatie Aero; Versteijnen koopt perceel

Het voormalige perceel van Standard Aero op bedrijventerrein Vossenberg krijgt een bestemming voor logistieke bedrijvigheid, mogelijk in combinatie met productie. Ondernemer Wil Versteijnen (GVT Group of Logistics) heeft het van de Amerikaanse eigenaar gekocht en gaat het verhuren.

Versteijnen zegt in gesprek te zijn met een gegadigde en denkt snel tot zaken te komen. De naam van het bedrijf wil hij in dit stadium niet prijsgeven. Het perceel aan de Kranenberg is bijna 2,8 hectare groot. In de logistieke bedrijfstak is dat inmiddels relatief klein. Niettemin hapte Versteijnen toe toen het te koop kwam na het vertrek van Standard Aero (onderhoud van vliegtuigmotoren en gasturbines) uit Tilburg. “We moeten meters hebben”, zegt hij. Ofwel: grond voor nieuwe logistieke bedrijvigheid is schaars geworden, zeker nu de gemeente ontwikkeling van het beoogde bedrijventerrein Zwaluwenbunders in Tilburg-Noord voor minimaal een jaar heeft geparkeerd. “Dit perceel heb ik dan ook gekocht voor revitalisering.”

Aannemer Reyrink begon dinsdag op het Standard Aero-terrein met de sloop van de vroegere ‘testcel’, de hal waar motoren na revisie werden uitgeprobeerd. Als dat pand op de hoek met de Brakman weg is, ligt er een groot rechthoekig terrein klaar om te bebouwen. De overige bedrijfshallen en het kantoor blijven voorlopig staan. Eventueel nieuw gebruik hangt af van de wensen van de koper.

Standard Aero sloot eerder dit jaar de deuren. Het Amerikaanse bedrijf verplaatste de Tilburgse activiteiten naar Frankrijk en Engeland en voor een klein deel naar Gilze en Rijen. De aankondiging van de reorganisatie in februari 2018 was een bittere pil voor het personeel, mede omdat de bedrijfsresultaten in Tilburg goed waren. Een groot deel van het medewerkersbestand ging met steun van FNV Metaal tot twee keer toe 24 uur in staking en vocht de plannen aan bij de rechter.

Bron: Brabants Dagblad / Ben Ackermans
Foto: George Armour Ewart

Share This