Nieuwe site voor innovatieve hotspot Gate2

Innovatie hotspot

Gate2 in Rijen, tien jaar geleden opgericht op initiatief van Midpoint Brabant, is inmiddels dé innovatie hotspot voor het industrieel mkb in de regio. Met en voor deze bedrijven ontwikkelen en testen vele organisaties hier samen met kennisinstellingen ‘smart’ pilotprojecten en businesscases. Tevens verzorgt Gate2 gecertificeerde opleidingen, waaronder voor lijmtechnieken, metallurgie, materiaalonderzoek, 3D printing, composietmaterialen, niet-destructief onderzoek en voorspelbaar onderhoud.

Onder het motto Connecting Innovators, samen werken aan slimme en duurzame industrie, verbindt Gate2 vele moderne technologieorganisaties en onderwijs- en kennisinstellingen met elkaar.

Lancering nieuwe site

Gate2, de Smart Industry hub van Midden-Brabant en initiatief van Midpoint Brabant, heeft een nieuwe website waarop ze haar vele innovatieprojecten etaleert. Deze gaan over drie kerngebieden van de moderne maakindustrie: productietechnologieën, simulatietechnologieën en data- en communicatietechnologieën. Ook worden op Gate2 opleidingen en trainings- programma’s voor productietechnieken en onderzoek voor regulier onderwijs en bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd. Onder andere op het gebied van lijmtechnieken, composieten, metallurgie, 3D Printing, niet-destructief onderzoek en voorspelbaar onderhoud. Gate2 is tevens een internationale toplocatie voor simulatietrainingen voor de luchtvaart en industriële innovatietrajecten.

Bron: Midpoint Brabant
Foto: Midpoint Brabant

Share This