Meer vakmensen voor meer economische groei!!

Brabant laat bijzonder fraaie economische cijfers over 2018 zien. Nu al vijf jaar achter elkaar zijn die boven het landelijke gemiddelde. “Maar de groei valt stil als er nu geen actie wordt ondernomen”, waarschuwt voorzitter Elphi Nelissen van de Sociaal Economische Raad (SER).
Het onderwijs móet nieuwe vakmensen afleveren. De vraag naar mensen in vooral de zorg en techniek wordt zo groot dat studenten ervoor kiezen om tijdens hun opleiding direct een aantal dagen in de week aan het werk te gaan. Steeds meer leerlingen volgen dan ook hun studie in deeltijd; dat constrateert de ROC West-Brabant.

Waar de groei voor heel Brabant op 3,7 procent staat, is die in West-Brabant 2,7 procent. De Metropoolregio Eindhoven (Zuid Oost Brabant) is koploper met 4,9 procent groei. In veel sectoren zijn echter amper nog geschikte werknemers te vinden.
Betere afstemming en samenwerking tussen arbeidsmarkt en beroepsonderwijs was begin september 2018 het thema van een grote regionale conferentie in Roosendaal. Het ROC ziet vooral de belangstelling groeien voor de deeltijdstudies, met name in zorg en techniek.

Lees hier meer >

Share This