Leerlingen Beatrix College genoten van TTT2019

Conclusie TTT2019-dag was interessante!

Ook leerlingen van het Beatrix Collge uit Tilburg bezochten het event TTT2019. Ze struinden in de Koepelhal en de Wagenmakerij langs de vele stands van bedrijven en opleidingen. Gingen van alles proberen, proeven, bouwen en battlen.

Hier enkele reviews van enthousiaste leerlingen.

Op woensdag 9 oktober zijn we naar de TTT- dag bij de spoorzone geweest.
Het was een leuke, interessante en leerzame dag. Ik vond het niet zo heel georganiseerd, omdat het bij veel onderdelen heel druk was en bij andere onderdelen heel rustig. Ik had namelijk verwacht dat je met je klas bij ieder onderdeel even moest luisteren, maar aan de ene kant kon je je ook niet vervelen. Je kon namelijk zelf kiezen waar je heen wilde. Er waren veel verschillende bedrijven verdeeld in verschillende categorieën. Een paar van die categorieën waren: medisch en technologie. Je kon bijvoorbeeld: dingen winnen, smoothies drinken, spellen spelen, een VIR-bril ophebben, een foto van jezelf en je vriendinnen laten maken, van alles en nog wat maken en je kon een ijsje halen. Het was druk en dat vond ik wel een beetje jammer. Er zijn dan altijd dingen die je dan wil doen, maar dat kan dan niet, doordat het druk is.

Op woensdag 9 oktober waren wij met onze klas en de andere tweede klassen van onze school naar de TTT-dag in de koepelhal geweest. Wij moesten beginnen bij plein groen, dit ging over natuur en het aanleggen van tuinen. We kregen er een smoothie die ik heel erg lekker vond. Ook werd er gedemonstreerd hoe een van hun apparaten werkte. Dit werd gedaan door twee jongens in opleiding. Je kon er een VR-bril opzetten en dan was je voor 4 minuten een bij. Het was niet supergoed georganiseerd want je kreeg in het begin een kaartje waar je moest beginnen. Wij moesten dus in groen beginnen, een vriendin van mij en ik vroegen: “Waar moet je het kaartje inleveren?”. We kregen als antwoord dat we het kaartje eigenlijk niet nodig hadden, dus we hadden eigenlijk ook gewoon ergens anders kunnen beginnen. Ze hadden het beter in verschillende rondes kunnen doen. We zijn ook even gaan kijken bij een soort container waar mijnen en granaten van de defensie lagen. Bij een deel had je allemaal spelletjes en een laser spel. De lasers kwamen in een bepaalde volgorde uit een box en dan moest je die zelfde volgorde namaken. We hadden ook een ijsje op. Het was heel lekker vanille ijs. We hebben ook nog even gekeken bij een plein over de zorg. Je kon daar je hartslag laten meten, je zuurstofgehalte in je bloed en je bloeddruk. Voor de rest zag het er heel erg verzorgd uit. Er werd gezongen door studenten en het was heel gezellig met het groepje waarmee ik liep. Ik vond het een leuke dag.

Op woensdag 9 oktober 2019 gingen wij met alle tweede klassen van het Beatrix college naar doe koepelhal bij de spoorzone. Ik vond het persoonlijk een hele leuke beleving, want je kon allemaal dingen doen met techniek te maken hadden. Ik heb bijvoorbeeld een vr-bril opgehad en het leek net alsof je in een andere wereld was. Ook heb ik een smoothie gedronken, en ik dacht eerst dat een hele vieze smaak had maar het was eigenlijk heerlijk. Je kon ook met verschillende wedstrijden meedoen. Je kon bijvoorbeeld een bol.com bon van 20 euro winnen. De koepelhal was in verschillende pleinen opgedeeld en er stond ook bij wat het was en dat was erg fijn. Er was een plein waren er allemaal verschillende spelletjes die je kon spelen en ook kon je een spel met lasers spelen. Je had ook een plein waar allemaal dingen voor buiten waren waar je met techniek mee kunt werken. Bijvoorbeeld een laser voor hoveniers. Persoonlijk vond ik het plein van de zorg het interessantst, want ik wil daar later iets me doen. Je kon daar je hartslag meten. Na afloop kreeg je nog een ijsje. Al met al een hele leuke ervaring.

Ben je niet op de hoogte wat dit evenement inhoudt? Hierbij meer informatie.

Share This