Lancering project Build a House in DTW

Build a House

Basisschool Cleijn Hasselt zet in op internationalisering (Engelse les) en ondernemerschap en wil samen met de kinderen en de ouders uit de wijk – die een vak in de bouwsector hebben -, een klaslokaal gaan bouwen op de speelplaats. Dit schooljaar voorbereiding; volgend schooljaar uitvoering met leerdoelen die gekoppeld worden aan de bouw. Lokaal van 60 vierkante meter gaat als het klaar is dienen als technieklokaal voor zowel school, naschools, als voor de wijk. Idee erachter is ook om kinderen in contact te brengen met vakmanschap. Perron Zakelijk en Platform Promotie Techniek MB bieden ondersteuning aan het project Build a House van basisschool Cleijn Hasselt en de wijkwelzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Lancering
Op 22 mei in de DTWvindt de lancering plaats van het project in de DTW. Wethouder Marcelle Hendrickx zal bij de lancering van het project in Ontdekstation013 aanwezig zijn.

Betrokkenen
DAT-architecten is erbij betrokken voor het ontwerp en technische constructies. De bouw- en technische vrijwilligers van Ontdekstation013 ondersteunen project met lesprogramma’s voor de kinderen in ontwerpen, elektriciteit etc. De directeur van HaWee Bouw, Reinier Wolfs, heeft steun toegezegd als leerbedrijf en als aannemer die de materialen kan bestellen.

Sponsoren gezocht
Voor project wordt samen met de ContourdeTwern gezocht naar sponsors. Meer weten en meedoen? Stuur een mail naar Will Loermans: will@ontdekstation013.nl

Share This