Impactmaker van het kwartaal: Cultilene!

Voedingsbodem voor innovatie

Cultilene heeft als doel een bijdrage te leveren aan een duurzame voedselproductie met haar drie pijlers: substraat, hoogwaardig Albarino tuinbouwglas en data driven services. Door de duurzame toepassingen die ze bieden aan glastuinbouwers en het verschil dat ze maken, is het bedrijf uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal.

Veel te winnen
Algemeen Directeur Bonny Heeren: “Innovatie en duurzaamheid zijn de kernwoorden in de strategie en de bedrijfsvoering van Cultilene. Met de focus op het leveren van innovatieve oplossingen voor telers, helpen we aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het besparen op meststoffen, water en energie. Tilburg is voor Cultilene met name interessant door de grote logistieke mogelijkheden in het gebied. Wij hebben een seizoensgebonden product, leveren wereldwijd in 50 landen en daarnaast grote volumes.”

Wethouder Berend de Vries (Economie) reikte als erkenning een miniatuur social sofa uit op 13 september jl. “Cultilene levert o.a. met haar Data Driven Services, zoals oogstvoorspelling op basis van artificial intelligence, een steentje aan bij. Deze vorm van smart industry in combinatie met sociale innovatie past heel goed bij onze stad.”

Lees hier het hele artikel over het bedrijf en de motivatie.

Bron: Make it in Tilburg

Share This