Groots moment voor MindLabs: akkoord voor 5 nieuwe innovatie-projecten

Groen licht voor 5 nieuwe innovatie-projecten!
Met € 2,5 miljoen vanuit de Regio Deal ‘Makes & Moves Midden- en West-Brabant’ én samenwerkingen met de partners (Tilburg University, Fontys Hogescholen en ROC Tilburg), gaat MindLabs de potentie onderzoeken van onder meer #seriousgaming, #virtualreality en #avatars. Gemeente Tilburg gaf hiervoor deze week akkoord.

MindLabs is een samenwerkingsverband op het gebied van interactieve technologieën en menselijk gedrag. “Een belangrijk moment”, zegt hoogleraar en projectleider Max Louwerse. “Deze projecten ademen helemaal de geest van MindLabs en verbreden het netwerk van instellingen en bedrijven die elkaar verder helpen aanzienlijk. Dit zal zeker leiden tot spin-offs.”

Avatar
Aan het ‘avatar’-onderwijsproject neemt de Tilburgse educatieve uitgever WPG/Zwijsen deel, gekoppeld aan SpaceBuzz. Die stichting, met astronaut André Kuipers als trekker, deed eerder van zich spreken met een nagemaakte raket waarin scholieren een virtuele ruimtereis kunnen maken.

Virtual reality
Het project in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht duikt dieper in vluchtsimulatie. Louwerse: “Oefenende piloten maken nu gebruik van peperdure simulatoren. We gaan onderzoeken of met alternatieve VR-simulaties vergelijkbare trainingsmogelijkheden te bereiken zijn, inclusief bijvoorbeeld de registratie van hersenactiviteit en hartslag.”

Regionale impact
De regio’s Midden- en West-Brabant jagen via de Regio Deal, samen met het Rijk, de innovatie in de regionale economie en arbeidsmarkt aan. De partijen willen bundeling van krachten zien op het gebied van Artificial Intelligence tussen de kennisinstellingen en het Midden- en Kleinbedrijf. Bedrijven, startups en andere organisaties uit de regio’s weten Mindlabs steeds beter te vinden.

Lees meer over deze projecten!

Bron: Brabants Dagblad / Ben Ackermans
Bron: MindLabs

Share This