Groep 8b basisschool blikt terug op TTT’19

Reviews Den Bijstere groep 8b.

Op 9 oktober 2019 organiseerde Platform Promotie Techniek het event Toekomstig Techniek Talent. Tijdens deze zesde editie was het ontvangen van basischoolleerlingen een pilot. Onder begeleiding van hun meester bezochten de leerlingen van o.a. Den Bijstere de activiteiten in de Koepelhal en Wagenmakerij.
Nadat zij uren hadden rondgestruind langs de kramen keerden zij vl enthousiasme naar schol terug. Daar werd hen gevraagd hun belevingen op te schrijven. Enerzijds als leermoment “wat heb ik beleefd” anderzijds voor de ouders als terugkoppeling van een nieuwe ervaring. Sommige stukjes worden zelfs geplaatst in het schoolblad.
Hun ervaringen nemen we mee bij de organisatie van de volgende editie in 2020!

De reviews
We waren in de koepelhal, en hebben heel veel dingen gezien. Ik heb slijm gemaakt en heel even nog frisdrank gemaakt maar toen gelijk daarna moesten we stoppen. Dus een tip dat de volgende keer meer kraampjes zijn van slijm maken. De bijzonderste kraam vond ik met de vr bril maar die rij was te lang, maar ik kon alsnog leuke dingen doen. Ik vond het heel leerzaam. En heb ook dingen gezien die je niet zomaar ziet. Ik heb heel veel dingen nog nooit gezien, en dat maakte het juist zo interessant. Ik zou graag nog een keer gaan, want het was echt heel leuk. En dan ook juist andere dingen bekijken en nog meer leren. Het bezoek was echt heel leuk en hoop dat er wel nog een keer naar toe te gaan en nog meer dingen ontdekken. Bedankt voor de uitnodiging. En hopen op een volgende keer.

Ik was in de koepelhal en we gingen als eerste naar de vr-bril het was echt leuk want je kon lopen door je tekening. Was allemaal meer technisch dan andere Vr-brillen. En ik had de lichtmuziek nog nooit gezien. Ik vond de vr-bril het leukst. Nee ik heb niet zo veel gezien. Ja ik zou graag nog een keer willen omdat ik alles wil zien. Ik heb alleen maar tops: het was goed leuk en spectaculair. Ik vond het echt een leuk bezoek.

Wij waren in de koepelhal. Ik vond het echt heel leuk!!! Alleen het was zo veel dat ik niet alles kon zien. Het was ook heel leerzaam. Het was ook leuk dat je dingen kon maken en kon doen. Maar soms van het te druk dat je het niet kon doen bijvoorbeeld bij het slijm. Dan zouden jullie misschien nog een kraampje kunnen maken met hetzelfde, dat het niet zo druk is. We hadden wel niet zo heel lang de tijd om bij alles te kijken maar wat ik heb gezien was echt tof. Het was ook leuk om dingen mee naar huis te krijgen je mocht bijvoorbeeld je kon je eigen frisdrank maken en je mocht dat ook meenemen en je kreeg ook een selfiestick en nog veel meer dingen. Zelf heb ik ook een foto gemaakt met een vriendin van mij op een legerauto. Ik zou echt nog een keer willen gaan om meer te zien en ik zou dan ook iets langer willen blijven want het was ook echt heel leuk en leerzaam. Ik vond het ook heel aardig dat we mochten komen, en ik zou dit echt nog een keer willen zien.

Wij waren in de koepelhal. Ik kwam binnen en we moesten wel zoeken waar je moest beginnen. En ik zag allemaal leuke dingen: Slijm maken, Ranja met prik maken, Proeven en ruiken en heel veel meer leuke dingen. Bij het slijm maken was het wel heel druk dus misschien kan je de volgende keer meer slijm kraampjes maken. Ik vond het ook leuk om slijm te maken en het was ook leuk dat er ijs was. Ik heb alleen niet veel kunnen doen want ik moest lang wachten bij het slijm maken. Ik wil wel nog een keer gaan want het was echt heel leuk. Maar het zag eruit alsof het niet goed was georganiseerd. Het was er ook wel druk. Ik vond het heel aardig dat we mochten komen.

Ik vond de techniek hal heel leuk. Er was veel te doen je kon dingen bouwen je kon eigenlijk niet klaar zijn er zijn zo veel leuke dingen het ene was weer met progammeren en het ene een grote robot het andere een raket ik vond de bijzonderste kraam of die waar je je eigen ranja kon maken of die met zo`n hele hoge Eifeltoren. Er waren heel veel dingen die ik nog nooit gezien had vooral de grote metalen dingen waren erg indrukwekkend. Het leukst kan ik niet zeggen er was zoveel en het was allemaal leuk op een andere manier. Ik heb niet zo veel kunnen doen maar wel zien. Ik zou graag nog een keer gaan het was leuk je kan er heel lang mee bezig zijn er is zo veel. Sommige dingen waren heel populair kunnen daar kunnen misschien meer kraampjes van zijn. Het principe was goed je kan rustig een route lopen en je kan snel weer ergens anders naartoe. ik vond het bezoek enorm leuk inspirerend ik zou het ook leuk vinden als het ook meer voor de basisscholen toegankelijk word gemaakt. Ik vond het enorm leuk ik graag meer komen.

Ik was in de koepelhal ik vond het daar heel leuk en ook interessant ik hou van dingen met computers. Dus voor mij was het heel leuk ik zou graag een keer weer langs willen komen om meer over computers te praten. De mensen daar waren heel behulpzaam. Ik vond de lezers heel cool. Ik heb de helft kunnen zien dus daarom wil ik daar nog een keer heen. Misschien kan je de volgende keer iets van ijzer maken. Ik vond het leuk dat jullie ons hebben uitgenodigd.

Ik ben bij de koepelhal geweest en….Ik had slijm gemaakt daar kreeg ik een vraag wat ik later wou gaan doen dat wist ik nog niet scheikunde is nu wel een leuker vak geworden dat is ook nog een optie.ik heb van normale ranja prik ranja gemaakt dat is heel bijzonder want het werd eerst donker en toen ging er zout bij en werd het weer de originele kleur dat was echt heel cool het was wel een beetje vies maar om het een keer te doen is het goed. Ik heb ook allemaal drinken geproefd de rode was niet bepaalt lekker maar de blauwe en de gele waren wel lekker. Ook geroken aan allemaal dingen dat was iets teveel voor mijn neus maar wel interessant. Daarna hadden we nog een heel lekker ijsje gekregen, dat was hele lekkere vanille. Ik vond toch het slijm maken het leukste. Ik heb nog nooit eerder dat van ranja naar prik ranja gezien! Ik had best veel kunnen zien maar nog niet echt genoeg want we stonden in de rij bij het slijm maken best lang maar dat was het wel waard. Ik wil zeker nog een keer gaan maar dan dat ik alles kan gaan zien op mijn gemak. Ik vond het bezoek heel leuk en ook interessant want als ik slijm maak thuis dan doe ik altijd van alles wat maar dat is niet zo slim wan als ik me aan een recept hou dan wordt het veel beter. Nou ja, zoals ik al heb gezegd wil ik het heel graag nog eens bezoeken volgend jaar.

Ik vond het heel leuk in de koepelhal. Ik heb bijna alles gezien maar er stond wel een lange rij bij het slijm maken (dat vond ik jammer). Ik heb wel een leuke middag gehad met alle dingen. We hebben dat met fiar bril gedaan dat vond ik heel leuk. We hebben een foto gemaakt en we hebben geboord en gehamerd. Bij het hameren moest je een logo uit kiezen dan kreeg je een plankje en dan moest je het logo na timmeren. Ik vond het leukst dat je met de fiar bril mocht want op de tv zag het er anders uit dan in de fiar bril. Ik zou heel graag nog een keer naar de koepelhal gaan want dan kan ik misschien slijm maken en nog andere dingen doen. Misschien konden jullie twee slijm kraampjes maken want het was daar wel heel druk. Ik vond het heel leuk dat we zijn geweest.

CONCLUSIE: slijm maken was echt de meest geslaagde activiteit. En de beste tip: liefst meer kraampjes dan komen ze in korte tijd allemaal aan de beurt!
Platform Promotie Techniek dankt de meester en alle leerlingen voor hun enthousiasme én tips!

Share This