FIRST LEGO League 2019-2020 in regio Tilburg

FIRST LEGO League in het Theresia Lyceum in Tilburg op 11 januari 2020
Programma voor het komend is nu bekend.

Wat is FIRST LEGO League (FLL)?
De FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema City Shaper voor 2019-2020, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal. (source: First LEGO League) Meer informatie over de FIRST LEGO League vind je hier.

Voor wie organiseren wij FIRST LEGO League in de regio Tilburg?

Voor alle (onderbouwgroepen) middelbare scholen en basisscholen (groepen 7 en 8) uit de regio Midden-Brabant. FIRST LEGO League heeft een aantal verandering in het proces en de ondersteuning doorgevoerd. De visie van FIRST en LEGO Education (en ook van ons, STP) vanaf dit seizoen is dat er zoveel mogelijk kinderen met de FLL aan de slag moeten kunnen. Er zijn een aantal vormen waarin een team kan worden samengesteld: – Traditioneel vanuit de eigen school met een team – Nieuw vanuit de hele klas komen tot één team van maximaal 10 kinderen – Nieuw voor de regio is een team van basisschoolleerlingen met begeleiding vanuit het VO – Nieuw voor de regio is een gemengd team van basisschool (groep 7 en/of 8) en voortgezet onderwijs leerlingen (onderbouw)

Wil jouw school deelnemen met een gemengd team, maar weet je niet goed hoe je in contact kan komen met een andere school? Laat dit ons weten! Wij leggen graag de verbinding. Vragen als wat heb je nodig / hoeveel tijd gaat er in zitten / wat zijn de (inschrijf)kosten? Een email naar Will Loermans (will@ontdekstation013.nl)van Ontdekstation013 volstaat.

We raden alle leerkrachten aan het eerste jaar deel te nemen aan het professionaliseringsprogramma van FIRST LEGO League. Ontdekstation013 en Platform Promotie Techniek Midden-Brabant streven ernaar twee tot drie van deze avonden te organiseren waarin goede ervaringen en problemen besproken kunnen worden met andere teamcoaches/begeleiders. Hierdoor zal een mooie verbinding tussen het onderwijs in Tilburg ontstaan.

Interesse, meer vragen of wil je een keertje sparren? Neem dan contact op met Will Loermans.

De FIRST LEGO League wordt georganiseerd door Platform Promotie Techniek Midden Brabant in samenwerking met Ontdekstation013.

Share This