First Lego League 1e editie 2020

Tilburg is host voor 27 teams.

De eerste editie van de First Lego League plaats in het Theresialyceum in Tilburg. Het doel van deze competitie is het enthousiasmeren van kinderen voor wetenschap en techniek, maar natuurlijk het hebben van vooral heel veel plezier. De teams gaan de strijd aan met hun zelfgemaakte robot; ongeveer 300 kinderen, van zowel het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs, laten zien waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. De wedstrijden op zaterdag 11 januari as. beginnen om 10.00 uur en zullen om 15.00 uur ten einde zijn.

Zij zijn meestal al vanaf het begin van dit schooljaar bezig met het ontwikkelen en programmeren van de robot en het oefenen met het uitvoeren van de missies. De finale dag is voor de leerlingen dan ook een hele mooie, bijzondere en spannende afsluiting van het project.

De organisatie van de First Lego League ligt dit jaar in de handen van het Ontdekstation013. Het Ontdekstation013 speelt een prominente rol in het enthousiasmeren van jongeren voor wetenschap en techniek.

Meer info
Op de site van Ontdekstation013 lees je meer!

Share This