DTW2020: Verwonderroute

Een route langs bijzondere plekken!

Tijdens de Verwonderroute bezoeken kinderen uit groepen 5 en 6 van het basisonderwijs twee bijzondere plekken in Tilburg. Ze laten zich verwonderen, en dansen, programmeren, ontwerpen, observeren, tekenen en stempelen zich een weg naar de ontrafeling van het geheim van herhaling!
Het geheim van herhaling – de kracht van patronen in wetenschap, technologie, kunst, cultuur en natuur.
Gaat er een geheim schuil achter herhaling? Wanneer is iets mooi of lelijk, of wanneer klinkt iets mooi of toch niet zo mooi? Vindt iedereen hetzelfde? Welke patronen kom je tegen in de natuur, en hebben deze een betekenis? Wanneer noem je iets eigenlijk een patroon? Heel veel vragen, en een zoektocht naar verschillende antwoorden.

Er zijn vier verschillende routes:

Route I
Van Vincents Tekenlokaal naar het TextielMuseum waar de kinderen gaan ontwerpen, tekenen en stempelen. Zij gaan aan de slag met vormen uit de natuur. Wat is damast eigenlijk, en wat betekent Art Nouveau?

Route II
Van het Ontdekstation013 naar het Factorium waar de kinderen aan de slag gaan met geluid. Wat hoor ik, waar komt het geluid vandaan, hoe kan ik geluid maken en waarom klinkt het zoals het klinkt. Wanneer is geluid muziek? Zij gaan aan de slag met proefjes rondom geluid, en maken zelf een instrument. Hoe zou die gaan klinken?

Route III
Van museum De Pont naar de LocHal-BMB waar de kinderen beeldende kunst laten bewegen, door deze te programmeren. De kinderen maken kennis met beeldende kunst en proberen deze tot leven te brengen. Welke bewegingen zijn mogelijk? Welke patronen werken goed, en hoe kan dit eigenlijk?

Route IV
Van Theaters Tilburg naar het Natuurmuseum Brabant waar de kinderen zelf in beweging komen. Al dansend en baltsend. Maar wat is baltsen eigenlijk? Kunnen bijen ook dansen? Wat een chaos lijkt, blijkt toch anders in elkaar te zitten.

Data: dinsdag 9 juni, woensdag 10 juni en donderdag 11 juni 2020

Deelname aan een route kan op deze tijden:

Ochtend: 9.00-11.30 uur én 10.00-12.30 uur*
Ochtend: 10.30-12.00 uur én 11.00-13.30 uur*
Middag: 12.00-14.30 uur én 12.00-14.30 uur*
*Voor de route De Pont – LocHal/BMB geldt een latere starttijd.

Via deze aanmeldlink maak je je keuze voor de route, de datum en het tijdstip.

Nog vragen?
Neem dan contact op met Laudy Brouwer: laudy.brouwer@tprimair.nl of Tineke Vermeer: tineke.vermeer@tprimair.nl.

Meer weten over de DTW2020? Kijk hier!

Share This