DTW2019: Dag van de Techniek @DeLangstraat

Dutch Technology Week in de regio Hart van Brabant
Verbazing en verrassing voor jong en oud!

Op zaterdag 25 mei vond de Dag van de Techniek @DeLangstraat plaats. Ruim 1000 bezoekers wisten de weg naar de hallen van Benier te vinden en verbaasden zich over de innovatieve technieken die lokale bedrijven al inzetten. Thom Blankers, wethouder van de gemeente Heusden, opende de Dag. Jong en oud kon techniek zien en beleven. Bedrijven uit de regio lieten zien hoe zij vooruitstrevende technologie gebruiken in hun bedrijfsprocessen. De meest gehoorde reactie: “Nooit geweten dat er zoveel mooie, innovatieve bedrijven zo dicht bij huis zijn.” Voorbeelden waren er te over, zoals de productielijn van het brood bij Benier en de variëteit aan onderbeenprotheses bij OttoBock. Op het horecaplein kon men de indrukken in een ontspannen sfeer verwerken.

Kinderen konden zich uitleven met allerlei materialen en experimenteren met techniek. Een robot maken van tiewraps en batterijen, bloemen en vliegtuigjes vouwen van metaal en vlinders lassen. Zo maakten de jongste bezoekers kennis met techniek. Basisscholen vertelden hoe zij techniek in het onderwijs hebben opgenomen. Bij mbo-school Koning Willem I College was men druk met banden wisselen.

Volwassen bezoekers die enthousiast zijn geworden voor techniek, kunnen wellicht terecht bij een van de bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. En omscholen? Dat kan ook! Bijvoorbeeld via Werkgeversservice Hart.

Ook Thom Blankers was na afloop enthousiast: “Gaaf om te zien hoe jong en oud vandaag techniek heeft beleefd. Dit smaakt naar meer!”

#maketechyours #deltaplantechniek @DTW019

Deelnemende bedrijven: dewitelektro, Bremanzuid, Serge’s Loodgietersbedrijf B.V., vanDelftGroep, VPTVersteeg.nl, Veluw Metal Creations, van Beek schroeftransport, Benier Nederland B.V, Kivits Drunen, OttoBock Benelux, KrescoIT, GWS Printing Systems, SMTNetherlands, Interieurbouwheusden, OC Verhulst, Gerard Lammers. Transport,

Scholen: SG De Overlaat, Koning WillemI College, Doultremont college, Scala Scholen in Heusden.

Overig: Brandweer Brabant Noord, Ministerie van Defensie, Werkhart Baanbrekers, UWV en Leren en Werken loket.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie.

Share This