De kracht van Hoppenbrouwers Techniek

Naam bedrijf: Hoppenbrouwers Techniek
Gevestigd: Hoppenbrouwers Techniek is een technisch installatiebedrijf met ruim 900 medewerkers vanuit verschillende locaties in Nederland. Op dit moment hebben wij vestigingen in: Udenhout, Deurne, Dongen, Nijmegen, Roosendaal, Best, Heesch en Utrecht.

Foto”s: Roos Pierson

Kernactiviteit bedrijf:
Wij zijn een totaalinstallateur en gespecialiseerd in Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige installaties, Industriële automatisering, Beveiliging, Sprinklertechniek, Datanetwerken, Inspectie, Onderhoud, Service, Duurzame energie en Dakbedekkingen.

Wie zijn de klanten?
Door onze diversiteit aan disciplines zijn wij te vinden in een zeer brede markt.
• Van zonnepanelen op een woning tot een compleet zonnepark met ruim 16.500 zonnepanelen.
• Van drinkwaterinstallaties tot afvalwater.
• Van CV installaties in de woning tot complete klimaatinstallaties in ziekenhuizen in Zuid-Nederland.
• Van een bouwmarkt tot logistiek centrum van 62.000 m².
• Van beveiliging in een woning tot geavanceerde brandmeldinstallaties in attractieparken.

Onze klanten zijn hierdoor ook zeer divers:
• Scholen: De Rooi Pannen, ROC, Avans Hogeschool
• Ziekenhuizen: Elisabeth-TweeStedenZiekenhuis (ETZ)
• Recreatie en Amusement: Efteling, Cinecitta Tilburg, Pieter van den Hoogenband zwemstadion
• Zorg en Woningbouw: Amarant groep
• Industrie: Chocoladefabrikant, Agristo (frietfrabriek), Bierfrabrikant
• Water en Infra: Brabant Water, waterschappen
• Particulier: luxe woningbouw
• Gemeente en overheid
• Kantoren
• Distributie en Logistiek
• Retail

Waar zijn wij het meest trots op?
Onze droom is om de beste en duurzaamste installateur van Nederland te worden voor medewerkers, klanten en scholen. Medewerkers staan daarbij op nummer één, aangezien menselijk kapitaal leidt tot winst. En daarom is plezier op het werk net zo belangrijk als klanttevredenheid. Want tevreden medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten. De werknemers zijn het kapitaal van het bedrijf. Niet voor niets is de slogan bij Hoppenbrouwers: De kracht zit in onze mensen!

Wat wilt u als bedrijf graag uitdragen?
Onze vijf kernwaarden zijn cruciaal voor het succes van Hoppenbrouwers. Werkplezier, vakmanschap, autonomie, verbondenheid en ondernemend zijn onze leidende principes.

Aantal medewerkers: 900-1000 medewerkers

Wat voor technische banen biedt uw bedrijf: Je kan hierbij denken aan leerling-monteurs, hulp-monteurs, monteurs, eerste monteurs, leidinggevend eerste monteurs, calculators, uitvoerders, werkvoorbereiders, tekenaars, engineers, projectcoördinatoren, inspecteurs, hardware-engineers, software engineers, modelleurs, technisch commercieel adviseurs, ontwerpers en projectleiders.

Aantal vacatures: ongeveer 300 openstaande vacatures

Wat voor personeel zoekt u?
Wij zoeken technische vakmensen; jongeren met een afgeronde technische mbo of hbo diploma; BBL-leerlingen, duale hbo studenten, mbo/hbo stagiaires en zij-instromers die bij ons opgeleid kunnen worden voor een loopbaan in de techniek.

Meest gewenste vooropleiding?
MBO 3 of 4 niveau door ervaring en of opleiding.

Heeft het bedrijf ook een eigen bedrijfsopleiding?
Wij hebben onze eigen praktijkschool. Jaarlijks starten bij Hoppenbrouwers veel leerlingen en studenten met hun opleiding en worden ze klaargestoomd voor een toekomst in de techniek. Wij zien de jeugd als onze collega’s van de toekomst. Tijdens hun (technische) studie werken zij mee in ons bedrijf en op projecten.

Wat maakt uw bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen?
Je krijgt bij Hoppenbrouwers een ruime mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij werken in zelfsturende teams en dat betekent onder andere dat de teams eigen doelen hebben en je meer zelf beslissingen dient te nemen. Daarnaast is er veel ruimte om je binnen ons bedrijf verder te ontwikkelen: je kan van monteur doorgroeien tot projectleider. Wij hebben een informele werksfeer met korte lijnen (de deur staat op ieder niveau altijd open) en bieden een innoverende werkomgeving.

Kijk voor meer info over Hoppenbrouwers op www.hoppenbrouwerstechniek.nl .

Share This