Cijfers van de Techniekpactmonitor bekend

Release van Techniekpact monitor 2020

In juni 2020 is de jaarlijkse update van de Techniekpactmonitor gepubliceerd. Dit betekent een update van de cijfers over techniek. Hoe staat het ervoor met keuze voor techniek in het onderwijs? Wat is de behoefte van de arbeidsmarkt?

Het Nationaal Techniekpact is door ruim 60 partijen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid ondertekend. Het is een coproductie van de voor het Techniekpact verantwoordelijke ministeries (EZK, OCW, en SZW) en Platform Talent voor Technologie. Het doel: het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen.

In mei 2013 werd het Nationaal Techniekpact gesloten. We zijn nu zeven jaar verder. Wat is er tot nu toe bereikt? Welke trends zijn zichtbaar en waar liggen nog uitdagingen? De monitor Techniekpact, een coproductie van het Techniekpact, Platform Talent voor Technologie en de Rijksoverheid, geeft u hierin inzicht.

Midden-Brabant en met name Tilburg biedt tal van activiteiten. Vanuit ons eigen Platform Promotie Techniek MB, T-PrimaiR en de gemeente Tilburg kennen wij Techniek OntdekRijk, Ontdekstation013 en het evenement TTT (Toekomstig Techniek Talent), speciaal voor 2e en 3e jaars VO scholieren. Lees meer over het event en hier enkele reviews over TTT2019. Er zijn ook diverse activiteiten voor Onderwijsland in de Dutch Technology Week (DTW), de Nederlandse finale van de dronecup en nog veel meer. Activiteiten voor leerlingen maar zeker ook voor leerkrachten. Het Deltaplan Techniek en SterkTechniek Onderwijs zijn belangrijke ‘meedenkers’ hierin.

Nieuwe trends
Lees hier welke trends nu zichtbaar zijn en ga aan de slag. Deze Monitor Techniekpact is namelijk een digitaal product. Op de site kunt u dus zelf aan de slag met de cijfers, door middel van de interactieve grafieken. Zo kunt u per grafiek of tabel de filters gebruiken die voor u interessant zijn.

Share This