Career Day Zuid: de wereld van Techniek en Technologie

Bedrijven en opleidingen presenteren zich op 12 en 13 november 2019

Leerlingen van 3 vmbo-tl/gl / 4 havo / 5 vwo vanuit de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant maken tijdens de Career Day Zuid in het Evoluon te Eindhoven kennis met de wereld van techniek en technologie en gaan langs verschillende beursstands van bedrijven en opleidingen om zelf te bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden of rekenen. Kortom: de leerlingen ervaren het zelf.

Programma
Er is een mooi programma waarbij elke bedrijfsstand diverse workshops verzorgd. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide. Zo komen zij meer te weten over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan! Ook docenten kunnen aan workshops deelnemen.

Bèta&TechMentality-model
Het nieuwe Bèta&TechMentality-model geeft een nieuwe kijk op jongeren en hoe zij betrokken zijn of kunnen worden bij bèta en techniek. Dit model wordt gebruikt om met jongeren op de juiste manier te communiceren over techniek en technologie. Uitgangspunt is dat iedere jongere is te interesseren voor techniek. Het model maakt een indeling van de doelgroep jongeren van 9 t/m 17 jaar in vijf groepen.

Locatie: Evoluon Eindhoven
Data: 12 en 13 november 2019
Lees hier alle informatie!

Een terugblik van de Career Day 2018 is hier te vinden.

Share This