Bosch Transmission Technology B.V.

Kernactiviteit van Bosch Transmission Technology B.V. is de fabricage van duwbanden voor Continu Variabele Transmissies (gebruikt in auto’s met een automaat).

Bosch Transmission Technology B.V. is gevestigd aan de Doctor Hub. Van Doorneweg 120 op industrieterrein Het Laar in Tilburg. Naast deze enige vestiging in Nederland heeft het bedrijf wereldwijd vestigingen in Ho Chi Minh, Vietnam en San Luis Potosi (Mexico). Het bedrijf was in het verleden onderdeel van DAF (CVT voor het eerst in 1958), voorheen VDT (1975)  en maakt sinds 1995 onderdeel uit van Bosch.

Waar vinden we de producten van Bosch in terug?
In auto’s met een CVT, zowel in verbrandingsmotoren als hybride en in de toekomst ook in Full EV voertuigen.

Wie zijn de klanten?
Klanten van Bosch zijn bekende automerken als Citroën, Volvo, KIA, Mercedes en Renault. Ook het Formule 1 team van Williams maakt gebruik van de CVT’s van Bosch. Bekijk hieronder welke klanten Bosch nog meer bedient.

Waar zijn ze bij Bosch het meest trots op?
Er is geen auto in de wereld zonder Bosch onderdelen, en wij leveren daar een belangrijke bijdrage aan! Maar liefst 1 op de 4 auto’s wereldwijd is uitgerust met een continu variabele transmissie. Wij zijn trots op onze geschiedenis en onze innovatiegeest, waardoor we steeds voorloper blijven binnen de transmissie industrie. Bosch Tilburg kijkt vooruit en focust zich op een toekomst in zowel verbrandingsmotoren als in hybride en EV voertuigen.

Wat wilt u als bedrijf graag uitdragen?
We have the passion to drive forward. Met onze roots in de ontwikkeling van CVT werken we iedere dag met een team vol gepassioneerde mensen en experts aan een prachtig veelzijdig product voor de automotive industrie.

Aantal medewerkers: 1400-1500

Wat voor technische banen biedt uw bedrijf?
MBO/MBO+ technisch personeel, denk aan procesoperators, onderhoudsmonteurs, besturingstechnici, testmonteurs, laboranten, meetkamertechnici, etc. (achtergrond met name procestechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, metaaltechniek, etc.)
HBO/WO technisch personeel, met name engineering banen, denk aan proces engineers, productie engineers, maintenance engineers, machine engineers, lijn engineers, automotive engineers, R&D engineers, research engineers, etc. (achtergrond met name mechanical engineering, mechatronics engineering, industrial engineering, automotive engineering, material science, IT/computer science)

Aantal vacatures: 50-70 per jaar.

Wat voor personeel zoekt u?
Vakmensen/specialisten binnen hun vakgebied. Zie ‘technische banen’ hierboven.

Meest gewenste vooropleiding?
Zie ‘technische banen’, over het algemeen is werktuigbouwkunde/mechanical engineering het meest gewenst, maar dit verschilt per functie, afdeling en proces.

Heeft het bedrijf ook een eigen bedrijfsopleiding?
Ja, gericht op productiepersoneel en monteurs, in samenwerking met het ROC.

Wat maakt uw bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen?
Internationaal georiënteerd en georganiseerd, A-merk, focus op ontwikkeling, veel ruimte om jezelf te ontwikkelen of specialiseren, mogelijkheden tot doorgroei (interne doorstroom), goede arbeidsvoorwaarden, vooruitstrevend binnen de Automotive, internationale carrièrekansen, samenwerkingen met hogescholen en universiteiten (ook PhD programma’s), veel werken/leren (MBO, HBO en WO niveau)

Kijk voor meer info over Bosch Transmission Technology op www.cvt.bosch.com.
Meer weten over werken bij Bosch? Stuur een e-mail naar recruitment.tilburg@nl.bosch.com.

Lees ook:
In de rubriek ‘Mijn Techniek spraken we met medewerkers Vanessa en Martijs over werken bij Bosch.

Bekijk hieronder een korte video met een inkijkje bij Bosch:

 

Share This