Bijeenkomst Toekomstig Techniek Talent

Het is het vijfde editie event: Toekomstig Techniek Talent in Koepelhal en Wagenmakerij
Ook in 2018 organiseert Platform Promotie Techniek een prikkelende, spannende en zinvolle dag onder de noemer Toekomstig Techniek Talent met Wetenschap- en techniekactiviteiten. We willen hiermee leerlingen van VMBO-T/HAVO/VWO 2e en 3e jaars enthousiasmeren en interesseren voor Wetenschap en Techniek voordat zij hun profielkeuze maken.
Vanzelfsprekend is deze dag ook voor de ouders van deze leerlingen; zij zijn immers van grote invloed als het gaat om de profielkeuze en keuze studierichting van hun kind.

Woensdag 10 oktober
2300 middelbare scholieren uit Tilburg en omgeving bezoeken tussen 09.00-16.15 uur het techniekevent: Toekomstig Techniek Talent (TTT) in de Spoorzone.

In de Koepelhal en Wagenmakerij krijgen zij de gelegenheid op een leuke manier kennis te maken met zo’n 50 bedrijven en onderwijsinstellingen uit de wereld van de techniek. De organisatie van deze dag is wederom in handen van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant, dat zich al jaren inzet voor de promotie van techniekonderwijs ten behoeve van de grote vraag op de arbeidsmarkt. Alleen al in Midden-Brabant zijn er de komende jaren 35.000 banen in de technische sectoren; 16% van de totale werkgelegenheid.
Alles is in het werk gesteld de middelbare scholieren (2e en 3e jaars vmbo-T, HAVO en VWO) een prikkelend, spannend en zinvol bezoek te bieden. De scholieren staan aan de vooravond van hun profielkeuze en TTT is erop gericht hen te enthousiasmeren en interesseren voor Wetenschap en Techniek.

Opstelling
De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen (ROC, Avans, Fontys) zijn verdeeld over 11 pleinen: Transport en Logistiek, Automotive, Proces Techniek, Metaal, Bouw, Luchtvaart, Installatie en Elektrotechniek, Mechatronica, Zorg, Creatief.
De scholieren komen steeds in groepen van ongeveer 500 tegelijk en beginnen allemaal op verschillende pleinen om zodoende iedereen de ruimte te geven zich te kunnen verwonderen en vragen te stellen. Iedere schoolklas heeft anderhalf uur om samen met de docent gratis de markt te bezoeken. Tot de deelnemende bedrijven behoren dit jaar: Bosch, ArtGroup, Fuji, IFF, Van de Bersselaar, Hoppenbrouwers, Coca Cola, Defensie, BMW Renova, Ardagh Glass, ETZ: Elisabeth-Tweestedenziekenhuis.

Voor meer informatie én aanwezig tijdens TTT:
• Annelies van Helvoort, onderwijscoördinator PPTMB, tel: 06-30366526, anneliesvanhelvoort@promotietechniekmb.nl
• Simone Mayvis, tel: 06-12090911, smayvis@roctilburg.nl,

Share This