Basisscholen aan de slag met Techniek!

Techniek OntdekRijk daagt uit!

Kinderen gaan zelf aan de slag met moderne technieken in Techniek Ontdekrijk, een onderdeel van het Ontdekstation013 in de Spoorzone. Zij gaan al ontdekkend de uitdagingen aan. Zoeken en uitvinden wat werkt en niet werkt; maar ook ontdekken dit samen in een groepje te doen is een uidaging!
Op scholen geeft Laudy Brouwer, betrokken bij Techniek OntdekRijk, uitleg.

“Op locatie, dus in het Ontdekstation013, wordt per keer één klas ontvangen”, aldus coördinator Annelies van Helvoort. “Het is belangrijk dat een leerkracht ook meekomt. Zij ontdekken dat wat de kinderen hier doen ook op school kan. De manier om kinderen iets te leren, te laten ontdekken kan dus ook in eigen lessen worden opgenomen. Lesstof aanpassen naar een andere methode”.

De kinderen vermaken zich optimaal; zowel jongens als meisjes zijn enthousiast en dat is te horen!

Techniek OntdekRijk, een nieuwe naam voor het vertrouwde OntdekRijk, bij de meesten van jullie wel bekend! Naast een nieuwe naam heeft Techniek OntdekRijk ook een nieuw logo, een nieuwe site en (nieuw) Mijn OntdekRijk.

In het Stadsnieuws van afgelopen week verscheen een mooi artikel, geschreven door Gerard Sandberg. Lees hier het hele artikel en nu al enthousiast meld je dan aan. Dat geldt ook voor de inspiratieavonden. Wacht niet te lang want het gaat snel met de inschrijvingen!

Bron: Stadsnieuws

Share This