Bart Coppes: deuren open voor studenten!

Het doel van Deltaplan
Jongeren enthousiasmeren voor de technische sector, dat wil @deltaplanTechniek Midden-Brabant bereiken; ontstaan op initiatief van MidpointBrabant i.s.m. SterkTechniek. Een interview met coördinator BartCoppes en directeur ArtGroup Nico van Wijnen.

In Midden-Brabant ontstond in 2017 op initiatief van Midpoint Brabant het Deltaplan Techniek Midden-Brabant. Dit plan sloot naadloos aan bij de doelen van Sterk Techniekonderwijs dat een jaar daarna startte. Bart Coppes, coördinator Deltaplan Techniek Midden-Brabant, en Nico van Wijnen, directeur van metaalbedrijf ART Group, vertellen over de aanpak in Midden-Brabant.

Bart Coppes begint zijn verhaal.”Ik begon in juni 2018 als coördinator om de in het Deltaplan geformuleerde actielijnen te realiseren. We hadden een vliegende start toen in oktober 2018 #SterkTechniek onderwijs startte waardoor 100 miljoen vrijkwam voor het technisch vmbo. We denken met de juiste infrastructuur het technisch onderwijs toekomstbestendig is.”

Nico van Wijnen van ART Group is één van de bedrijven die al vroeg betrokken raakte. Van Wijnen: ‘Er zijn en waren veel goede initiatieven in de regio, maar er is nog steeds te weinig aanwas. Hoe keren we dat? Wij moeten zelf zorgen dat onze bedrijven aantrekkelijk zijn. De laatste jaren zijn scholen met technische opleidingsprofielen gestopt omdat er te weinig leerlingen waren. Ik geloof dat het veel beter werkt als bedrijven hun deuren openzetten. Wij zijn 5-7 jaar geleden begonnen met groots opgezette open dagen waarop onze eigen medewerkers vertellen wat zij doen, over het vak dat ze al 40 jaar uitoefenen.


Foto: Nick Luypen Fotografie

Kijken in de keuken
Coppes onderstreept het belang van het openstellen van bedrijven. ‘Een leerling kan het beste binnen een bedrijf kennismaken met het vak.”

Lees hier het hele interview!
Bron: Midpoint Brabant

Share This