Avans Hogeschool gaat samenwerken met drie technologiehotspots

Samenwerking versterkt
Vanaf schooljaar 2020–2021 werkt Avans Hogeschool samen met 3 technologiehotspots.

Eén in Breda (Urban Living Lab), één in Eindhoven (Brainport Industries Campus) en één in Rijen (Gate2, een initiatief van Midpoint Brabant). Het Urban Living Lab in Breda loopt voorop op het gebied van robotica. Brainport Industries Campus is een broedplaats voor hoogwaardige bedrijven en opleidingen op het gebied van smart industry. En dat geldt ook voor Gate2. Samenwerking versterkt industrie en onderwijs.
De locaties sluiten goed aan bij het ambitieplan 2025 van Avans. Digitalisering van het onderwijs speelt een belangrijke rol. Dat heeft door corona een vlucht genomen. Zij kiezen daarom voor blended learning – een combinatie van klassikaal en in de praktijk leren en online onderwijs. De opdrachten en projecten richt Avans in co-creatie met het werkveld in.

Welke opleidingen van Avans zijn bij de samenwerking betrokken?
Smart industry vraagstukken zijn veelal multidisciplinair van aard. Op korte termijn wordt begonnen met de opleidingen Industrial Engineering and Management, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Technische Bedrijfskunde. Daarna geldt dat voor zoveel mogelijk opleidingen en verschillende disciplines van Avans Hogeschool. Bijvoorbeeld in het kader van bedrijfsprojecten en toegepast onderzoek.

Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees het op de site van Midpoint Brabant.

Share This