Agristo: van landbouwer tot consument!

Kernactiviteit bedrijf:
Agristo B.V. is een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. Frietjes, puree, röstis, aardappelkroketjes, gratins,… noem maar op. En alles maken ze op maat, in alle vormen en formaten, gekruid op smaak van de klant en verpakt volgens zijn wensen. Agristo B.V. is opgericht in 1986, in België en vanaf 2001 ook in Tilburg,

Wat wilt u als bedrijf graag uitdragen:
We maken samen de toekomst.
En samen betekent dat we dat met de landbouwer doen, met onze klanten maar uiteraard ook met onze collega’s. En bij alles wat we denken, beslissen en doen, kijken we verder dan vandaag. En nemen we besluiten met gezond verstand. Want de toekomst maken we zelf!

Wie zijn de klanten en waar vinden we producten van uw bedrijf in terug:
Al onze producten worden op maat gemaakt, oftewel Private Label. Dit betekent dat je aan de buitenkant van de verpakking niet kunt zien dat het Agristo-frietjes zijn. Onze klanten bevinden zich over de hele wereld, verdeeld over meer dan 115 landen. Dit kunnen restaurants zijn, groothandels of bijvoorbeeld supermarkten.

Waar bent u het meest trots op:
Wij zijn trots op onze Potatoholics (de medewerkers) waarmee we samen de heerlijkste frietjes maken!

Aantal medewerkers:
In Tilburg 270 medewerkers. Over het gehele bedrijf rond de 1.000 medewerkers!

Wat voor technische banen biedt uw bedrijf:
Er zijn tal van technische beroepen vertegenwoordigd zoals operators, allround monteurs, storingsmonteurs, procestechniekers, etc!

Wat voor personeel zoekt u en zijn er vacatures?
Werken bij Agristo is werken in een dynamisch team dat gericht is op efficiëntie en duurzaamheid. Een eigen bedrijfsopleiding hebben we niet. Tijdens je loopbaan blijven we met opleiding en coaching voortdurend inzetten op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zie de vacatures op jobs.agristo.com.

Meest gewenste vooropleiding?
Dat ligt aan de functie; vaak is het MBO.

Wat maakt uw bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen?
We hechten veel waarde aan onze waarde #onefamily. Dit betekent dat er vanuit de personeelsvereniging leuke uitjes worden georganiseerd, dat we ieder jaar een kerstfeest hebben, dat er ieder jaar een familiedag plaatsvindt om de fabriek te bezoeken en dat er bijvoorbeeld ieder team ook nog zijn eigen uitje mag organiseren. Leuke activiteiten, die ervoor zorgen dat je naast je plezier in je werk, ook nog plezier hebt met je collega’s!
Gezien de snelle groei, voortdurend veranderende omgeving zijn er mogelijkheden om zowel verticaal (andere afdelingen werken) als horizontale (andere verantwoordelijkheden) te groeien in kennis en kunde.

Logistiek bedrijf in beeld:

Is het bedrijf ook internationaal actief?
Maar liefst 98% van de frietjes die in Tilburg worden geproduceerd, wordt geexporteerd. Dus jazeker, zijn wij internationaal actief!
Daarnaast bestaat ons bedrijf uit 4 vestigingen, waaronder 3 in België. Ook dat is dus internationaal.

Wat is de belangrijkste automatisering in uw bedrijf?
Het gehele proces van aardappelontvangst tot aan expeditie is geautomatiseerd. Er komt dus weinig handwerk aan te pas. Des te belangrijker dat deze processen goed lopen!

Kijk voor meer info over Agristo B.V. op www.agristo.com/nl.
Meer weten over werken bij Agristo B.V.? Of heb je vragen, stuur een mail!

Share This