Aanmelden voor de First Lego League!

Regiofinale FIRST LEGO League in Tilburg

Op 11 januari 2020 vindt de regiofinale voor Midden Brabant in het Theresia Lyceum in Tilburg plaats. Als je je snel aanmeldt dan pik je de info-avonden ook nog mee en kun je rap beginnen met jouw groep/school. Aanmelden kan op de site.
En het nieuwe en zeker een verbetering voor 2019: je doet mee met je hele groep!
Helaas inschrijven kan niet meer; die is voor onze regio gesloten. Het is vol!

Wat is FIRST LEGO League (FLL)?
De FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema City Shaper voor 2019-2020, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

Voor wie organiseren wij FIRST LEGO League in de regio Tilburg?
Voor alle (onderbouwgroepen) middelbare scholen en basisscholen (groepen 7 en 8) uit de regio Midden-Brabant. FIRST LEGO League heeft een aantal verandering in het proces en de ondersteuning doorgevoerd. De visie van FIRST en LEGO Education (en ook van ons, STP) vanaf dit seizoen is dat er zoveel mogelijk kinderen met de FLL aan de slag moeten kunnen. Er zijn een aantal vormen waarin een team kan worden samengesteld: – Traditioneel vanuit de eigen school met een team – Nieuw vanuit de hele klas komen tot één team van maximaal 10 kinderen – Nieuw voor de regio is een team van basisschoolleerlingen met begeleiding vanuit het VO – Nieuw voor de regio is een gemengd team van basisschool (groep 7 en/of 8) en voortgezet onderwijs leerlingen (onderbouw)

Een team dat deelneemt aan FIRST LEGO League bestaat uit maximaal 10 leerlingen en twee begeleiders. Een voorbeeld van een gemengd team kan zijn leerlingen uit groep 7/8, leerlingen uit 1e en/of 2e leerjaar VO, een coach en een leerling uit de bovenbouw VO als begeleider/expert. Wil jouw school deelnemen met een gemengd team, maar weet je niet goed hoe je in contact kan komen met een andere school? Laat dit ons weten! Wij leggen graag de verbinding. Een email naar Will Loermans van Ontdekstation013 volstaat: will@ontdekstation013.nl.

Wanneer vindt FIRST LEGO League plaats?
Op 11 januari 2020 vindt FIRST LEGO League plaats in het Theresia Lyceum in Tilburg.

Wat heb je nodig?
– Een team, bestaande uit maximaal 10 leerlingen
– Een team coach
– Een inschrijving (handleiding op aanvraag beschikbaar)
– Een robot
– Een fysieke ruimte om te oefenen
– Een laptop/computer om te programmeren

Helaas inschrijven kan niet meer; die is voor onze regio gesloten. Het is vol!

Share This